Så går en ljusstöpningskurs till

Är du en av de som kanske alltid velat prova att stöpa dina egna ljus men inte vet hur det går till? Hos oss kan du gå en ljusstöpningskurs där du får lära dig allt du behöver för att du ska kunna göra dina egna vackra ljus precis så som du vill ha dem. På en ljusstöpningskurs hos Ljuskällan på Bjäre välkomnas du in i vårt fina stöperi där det bjuds på något varmt att dricka och något gott till.

Sen ges det en genomgång av hur man generellt gör för att stöpa ljus och var alla saker finns innan det är dags för dig att bestämma vad just du vill göra. I butiken har vi förslag på alla möjliga sorters ljus du kan göra men bara du sätter gränser på vad du vill skapa!

När du bestämt vad du vill göra och gjort alla förberedelser är det dags att börja doppa ljusen.

Under hela kursen finns det alltid lite snacks att tugga på och något gott att dricka!

Ljusen behöver doppas många gånger, hur många, beror på hur tjocka du vill att ljusen ska bli. Ju fler gånger du doppar, desto tjockare och längre brinntid får du. När ljusen har börjat tjockna tar det längre och längre tid för dem att svalna så då passar det perfekt med lite lättare kvällsmat och såklart kaffe och hembakad kaka. 

När maten ätits upp och kaffet druckits upp är det dags att doppa ljusen de sista gångerna för att få de så fina som bara möjligt. Sen packar du ner dina fina ljus och vi tackar så mycket för att du kommit och besökt just oss och hoppas naturligtvis att du vill komma tillbaka till oss igen!

Ungefär såhär går våra ljusstöpningskurser till så tveka inte att boka in dig själv och ta med dig vänner, familj eller kollegor. Hos oss är alla välkomna och har du några speciella önskemål så gör vi vad vi kan för att anpassa oss efter det. Har du frågor eller funderingar når du oss på antingen

mail: info@ljuskallanpabjare.se eller telefon: 0727-45 86 00 

Varmt välkomna till oss på Ljuskällan på Bjäre!